Viktig Information om VVS-arbeten och tillträde till alla medlemslägenheter

Access till samtliga lägenheter och samtliga radiatorer krävs under vecka 32 - vecka 34

I sommar är det dags för den andra och avslutande delen av arbetet med värmesystemet. Arbetet som utfördes i höstas får betraktas som lyckat då de allra flesta fick varmare inomhus under vintern.

Entreprenaden i sommar delas i nedanstående insatser.

Vid tre av dessa behöver vi undantagslöst access till alla lägenheter.

 

  • Fortsättning med att byta alla stamventiler och ev. flytta ut dom från källarförråd. Vi behöver access till några få förråd, dessa måste helt eller till största delen tömmas. Vi kontaktar berörda när samtliga ventiler är lokaliserade.
  • En ny undercentral installeras bl.a. med en egen växlare för vindsvåningarnas golvvärme. Den kretsen åtskiljs då från övriga värmesystem.
  • Utbyte av samtliga radiatorventiler. För detta behöver access till samtliga lägenheter och till samtliga radiatorer. 
  • Luftning radiatorer. I entreprenaden ingår en urluftning, det är möjligt att vi får hjälpas åt på samma sätt som i höstas.     Access till samtliga lägenheter behövs.
  • Förinställning radiatorventiler.                 Access till samtliga lägenheter behövs.
  • Montering nya radiatorventiler.              Även här access till samtliga lägenheter.

Som nämnts blir det flera besök per lägenhet och det innebär lite logistiska krav och förutsättningar.

Tillträde till lägenheterna blir avgörande för entreprenadens totalkostnad och vi föreslår därför följande alternativ.

Det bästa är om man kan vara hemma med någon dags varsel och öppna. Info kommer gå ut på mailen och anslås i trapphusen.

Ett annat är att man lämnar in en nyckel till styrelsen under entreprenaden som entreprenören tillfälligt får kvittera ut vid varje besök. 

Har du själv någon annan idé är vi intresserade. Det viktiga är att vi tillsammans får detta att flyta då arbetet ingår vad som är offererat i entreprenaden. All arbetstid utöver denna blir en tillkommande kostnad för föreningen som vi gärna undviker. 

Det blir fyra VVS killar från Carl Hansons Rör AB som kommer utföra arbetet. Både firman och hantverkarna är välrenommerade. Ni bör också känna till att väl inne i lägenheten tar själva arbetet inte lång tid.

När hantverkarna kommer till er ska alla radiatorer vara friställda. Dvs inga inbyggnader, möbler eller gardiner i vägen. Det går bra att återställa allt mellan besöken.

Var vänlig meddela Olle Lublin hur ni vill ge oss tillgång till er lägenhet under v32 – v34.

För att kunna ordna logistiken på bästa sätt skulle vi vara tacksamma om ni så snart som möjligt meddelar hur ni önskar ge oss tillträde till er lägenhet och på vilket sätt vi kan nå er.

Olle Lublin

e-mail:     olof@portpro.se

mobil:      0702 68 31 00 

Vid frågor kontakta: Göran Hoffsten 85b, alternativt Eva, Olle, Lars eller Ulf i styrelsen.